Les últimes Arrels

Descobrir que en Pep teixia a deu minuts del taller ha estat una gran troballa. Treballar colze a colze amb el teixidor m’ha permès entendre i controlar aspectes del teixit que abans se m’escapaven. Resseguint el camí que segueix el teixit des del filat fins als acabats finals, puc saber i decidir sobre la seva qualitat i composició.

Així que he canviat els metres de teixit pels quilos de fil. I teixim la quantitat que necessitem, reduint la merma i els estocs, amb la capacitat de crear teixits completament diferents a partir dels mateixos fils, jugant amb la combinació de punts i colors.

Paral·lelament, veure, parlar i conèixer projectes i persones que tiren endavant una altra manera de fer i d’entedre la producció i l’economia m’ha fet parar atenció – i intentar comunicar i visibilitzar després – parts del procés que s’obvien o normalment no els posem sota els focus: teixir i confeccionar.

Espero que gaudiu d’aquest camí que vaig fent cap a les Arrels.

Traçabilitat
Matèria: 100% cotó
Fil: Rubén Gandía Hilados (Alicante)
Teixidor: Indústria del Punt Plànic (Olot)
Disseny i confecció: Carlota Rodríguez i Sala (Olot)

Samarreta rombes

Samarreta oversize amb màniga japonesa. Teixit amb un sol fil amb una combinació de punts del dret i del revés creant un rombe amb caladets perquè sigui més fresqueta.

Disponible en: granate, maduixa
Talles S, M, L
48,00€

Vestit

Vestit ajustat de tirants, llarg fins a sota genoll amb la combinació de ratlles verticals amb el punt del dret i del revés.

Disponible en: gris
Talles XS, S, M, L
65,00€

Pantalons

Pantalons rectes i que arriben al turmell. Amb la mateixa combincació de punts que crea ratlles verticals.

Disponible en: granate
Talles: S, M, L
65,00€

*Aquesta peça l'he feta amb un fil que té una combinació de fibres: 50% cotó reciclat, 45% acrílic i 5% d'altres fibres. Aquesta decisió la faig perquè les proves que havia fet amb 100% cotó quedaven els genolls molt marcats i he preferit posar per davant la durabilitat de la peça i que no es donés de si tant ràpid.

Oversize

Teixida en un sol fil, el cos en maduixa i l'escot i les cises polides amb canalè granate. Oversize, curta i amb màniga japonesa.

Disponible en: maduixa
Talles: S, M
48€

Samarreta de ratlles

Samarreta de tall recte, estil unisex, màniga curta. La combinació de punts crea ratlles hortizontals, del dret i del revés. Escot rodó a caixa polit amb un canalè del mateix color.

Disponible en: gris i granate
Talles: S, M, L
48€

Samarreta de tirants

Samarreta de tirants amb escot rodó tant al davant com a l'esquena. Llarga fins al maluc. La combinació de punts del dret i del revés crea ratlles verticals.

Disponible en: granate
Talles: XS, S, M, L
40€